Home verlies en rouw Aandacht voor verlies

Alles verandert, niets gaat verloren
Ovidius

Aandacht voor verlies

verderlichtSchaduwen van dovend licht
weerkaatsen wat verloren ging
in herinnering verzamel ik

lang vervlogen dagen

Ik zie het voor me
vederlicht en weerloos
als een sneeuwvlok
die verwatert

in de armen van de tijd

vrij naar Claire vd Abbeele 

Ieder mens krijgt in zijn of haar leven te maken met ervaringen van verlies. Dat kan gaan om verlies van een geliefd iemand aan de dood, verlies van een relatie of vriendschap, een groep, werk, een woonplek, een levensfase, gezondheid, een huisdier...
Een verlies heeft vaak een grote impact op je leven. Het kan je fysiek en emotioneel erg uit balans brengen en vaak wordt je geconfronteerd met belangrijke (levens)vragen. 

Verlieservaringen zijn momenten van overgang waarin je oog in oog staat met de vergankelijkheid. Het leven is niet meer zoals het was, je ‘normale’ doen is verstoord en je laat noodgedwongen iets achter. Je merkt dat je het leven niet altijd in eigen hand kunt houden. 
Vergankelijkheid vraagt om mee te bewegen in de veranderingen. Soms betekent dat actie, soms is het juist tijd om stil te staan. Waar sta jij nu? Waar beweeg je naartoe?
Het is vaak niet makkelijk om in de vaart van het dagelijks leven contactvol te blijven naar wat je ervaart in het verlies en wat de invloed ervan is op je (innerlijk) leven.  

Aandacht voor verlies nodigt je op een liefdevolle manier uit om aandacht te geven aan jouw ervaring van verlies.
De groep is klein, maximaal 6 deelenemers. De intimiteit en continuïteit van de groep bieden een bedding om het verlies in al haar tonen en kleuren te onderzoeken en er op verschillende manieren uitdrukking aan te geven. 
Wanneer je stilstaat bij de ervaring, kan uit de diepte van de pijn, de ontreddering of leegte iets opstaan wat je als mens rijker maakt. Zo wordt verlies niet alleen iets dat je moet overleven, maar komt er er uit haar ontregelende werking nieuwe schoonheid tevoorschijn, zoals de phoenix uit zijn eigen as herrijst.
De bijeenkomsten bieden een afwisseling van meditatie, rituele momenten, het delen van ervaringen en het schrijven hierover. 
De groep is ook geschikt voor degenen die graag een vervolg zouden willen geven aan de dag Stilstaan bij Verlies, bewegen naar nieuw perspectief.
 

Praktisch: 

Aandacht voor verlies
Data: 
op dinsdagavond 23 januari, 6 en 20 februari, 13 en 27 maart 2018
Tijden: van 19.30u - 22.00u

Locatie: Bouwstraat 45L - Utrecht
Begeleiding: Anna Drenth
Kosten: €125,-
Aanmelden: klik hier

Maximaal 6 deelnemers


 
Hoofdmenu
Overig
contact
activiteiten kalender
tarieven
inschrijfformulier
Archief Nieuwsbrief
social media

linkedin2   facebook