Home BLOG wees trouw aan je droom, wees flexibel in de vorm

mijn Blog

Hier deel ik mijn gedachten, ideeën graag met jou

door anna
anna
anna has not set their biography yet
User is currently offline
on donderdag, 13 maart 2014
in zingeving

wees trouw aan je droom, wees flexibel in de vorm

Wees trouw aan je droom, wees flexibel in de vorm

zitje

Ooit, in een onbevangen moment heb ik mij voorgenomen mijn eigen weg te gaan en nooit een dag te werken om het geld. Veel of weinig geld verdienen maakte me niet uit, als ik maar deed wat ik echt wou doen, wat echt bij mij paste.
De eerste stap:

In 1990 werd ik gevraagd om les te geven op het Centrum voor Intuïtieve en Creatieve Ontwikkeling.
Ik heb 18 jaar lesgegeven op het centrum, en er is geen moment geweest dat het lesgeven, de contacten met de leerlingen, de ontwikkeling die ik zelf doormaakte of het contact met het team, me zijn gaan vervelen of tegenstaan. Het werk werd nooit een sleur of een kunstje. Ik werd volwassen op het CICO.
Laat gaan, ook als je er van houdt:
Toch ontstond er op gegeven moment een onrust van binnen. Ik kreeg behoefte om onder de moedervleugels vandaan te komen en mijn eigen droom vorm te geven. Die droom was toen niet meer dan het verlangen iets vanuit mijzelf te scheppen en in de wereld te brengen.
Het duurde bijna twee jaar voor ik die knoop kon doorhakken om op mijzelf verder te gaan. Het loslaten was een enorme stap. Maar toen het moment van loslaten zich aandiende aarzelde ik niet.
Begin 2008 stond ik nagenoeg zonder inkomsten en zonder concreet plan ‘op straat’. Maar wel met een besef van ruimte en een heleboel zinvolle bagage.
Durf te dromen:

Mijn droom werd gaandeweg duidelijker – een centrum waar mensen bijeen komen voor innerlijke groei, voor bezinning en bezieling, voor ontmoeting, voor samenwerking. De droom kreeg een naam: ‘Pleisterplaats voor de Ziel’. Die naam is belangrijk, het bevat alles wat mijn droom inhoudt.
Ik zag voor me een gebouw in de natuur of met een mooie tuin, een grote groepsruimte en diverse praktijkruimtes. Ook de mogelijkheid om iets te eten of drinken aan een ruime lees- en ontmoetingstafel.
Ik pakte het voor mijn doen groots aan. We waren al snel met vier mensen, kwamen wekelijks bijeen en gingen op zoek naar een geschikte ruimte.
Gaandeweg bleek echter dat we de neuzen niet dezelfde kant op hadden staan en dat het realiseren van dit centrum voor mij een graadje te groot was. Het groepje viel uiteen. Mijn ego liep een deuk op, en voelde zich mislukt.

De goede maat:
Ik zit voor de deur van mijn werkruimte in de zon en ik kijk uit over de Bikkershof, een ecologische tuin. Ik voel me hier helemaal thuis, dit is mijn Pleisterplaats van de Ziel. De plek bevat alle elementen die ik in mijn droom voor me zag en zie. Alleen een paar maten kleiner.
Er is een diep besef dat de grootte van een plek er echt niet toe doet. Wel dat ik uitdrukking geef aan wat er in mijn hart leeft, dat ik deze plek beziel en dat ze een uitnodiging is voor ieder die het nodig heeft.
Ik geef dagelijks vorm aan mijn droom, er is altijd weer inspiratie voor nieuwe invulling van mijn werk en verdieping in het bestaande.

Groeien mag:
Ik sluit niet uit dat ik op gegeven moment uit deze ruimte groei. En als dat gebeurt is het tijd om weer los te laten en verder te gaan.
Maar voorlopig koester ik deze plek en ben je hier van harte welkom om ook jouw ziel te koesteren en te voeden!

Lees meer over: Geen label

Reacties

No comments made yet. Be the first to submit a comment

Geef je reactie

Guest maandag, 28 september 2020
Hoofdmenu
home
coaching
reading & healing
reading
healing
leven met de Latifa
latifa inspiratiegroep
verlies en rouw
Stilstaan bij verlies
wie is Anna?
BLOG
Overig
contact
activiteiten kalender
tarieven
Archief Nieuwsbrief
social media

linkedin2   facebook