Home BLOG Ode aan de zondag

mijn Blog

Hier deel ik mijn gedachten, ideeën graag met jou

door anna
anna
anna has not set their biography yet
User is currently offline
on zondag, 27 april 2014
in zingeving

Ode aan de zondag

 

tuin op zondag 

Ode aan de Zondag

Het is zondagochtend, ik hoor de duiven koeren, de merels zingen en het wegstervende ronken van een verdwaald vliegtuig. 
Ik geniet van de aanblik van mijn tuin – de wit bloeiende Rododendron, de poes die op haar gemak door haar territorium rondloopt, het intense groen eigen aan deze tijd van het jaar. Het klinkt en ziet eruit als elke dag, en toch is het anders.

Er is iets speciaals met zondagochtenden, tenminste zo ervaar ik dat. De energie nodigt uit tot inkeer tot bespiegeling en ontdekken wat er in mij leeft. Als ik me ervoor open ontstaat er vrede, er hoeft even niets.
Ik ben niet kerkelijk opgegroeid, en heb geen speciale verbinding met de een of andere godsdienst, en toch is die verstilde energie van de zondagochtend me dierbaar. 
Vroeger, als kind en jongere hield ik niet van de zondag. De verveling sloeg al gauw toe, soms gingen we een ritje maken met de auto, wat in feite hetzelfde was als verveling. Er was helemaal niks te doen op die dag. 
Dat is nu natuurlijk al lang voorbij, de zondag verschilt niet meer van willekeurig welke andere dag. We leven in een 24/7 wereld. 
Maar de energie van deze dag, die al een kleine twee eeuwen lang tot 'rustdag van God' is bestempeld, vult de ruimte om ons heen en is diep in onze genen doorgedrongen.
Nu die rust, die uitnodiging tot inkeer niet meer vanzelfsprekend is moet je haar meer opzoeken. Maar als je daar even de tijd voor neemt dan geeft ze zichzelf.

Daarom is voor mij de zondagochtend zo'n mooie ochtend voor de Latifa bijeenkomsten. De energie van de dag zelf is dragend voor de verfijning die deze innerlijke weg aanreikt.

derwishen

 Van harte nodig ik je uit voor de Latifa groep die zondagochtend 18 mei van start gaat.

7 Maandelijkse bijeenkomsten* elk met een eigen thema die tezamen een geheel vormen.
klik hier voor meer informatie en aanmelding. 

 * geen bijeenkomsten tijdens de vakantieperiode

 

Lees meer over: Geen label

Reacties

No comments made yet. Be the first to submit a comment

Geef je reactie

Guest maandag, 28 september 2020
Hoofdmenu
home
coaching
reading & healing
reading
healing
leven met de Latifa
latifa inspiratiegroep
verlies en rouw
Stilstaan bij verlies
wie is Anna?
BLOG
Overig
contact
activiteiten kalender
tarieven
Archief Nieuwsbrief
social media

linkedin2   facebook