Home BLOG Mijn bedoeling

mijn Blog

Hier deel ik mijn gedachten, ideeën graag met jou

door anna
anna
anna has not set their biography yet
User is currently offline
on dinsdag, 12 juni 2012
in zingeving

Mijn bedoeling

Mijn Bedoeling

En nog steeds sta ik aan het begin van een veelbelovende carrière.’

Dit is een gevleugelde uitspraak, die we thuis af en toe ginnegappend uitspreken. Natuurlijk zit er een serieuze ondertoon onder, want ik heb nog geen glansrijke carrière gemaakt. Het afgelopen jaar ging het met mijn werk zelfs desastreus slecht. De ondernemer in mij volhardde in het idee dat mijn bedoeling in het leven hetzelfde is als mijn carrière, en die voelde zich behoorlijk bezorgd en mislukt. En ook al wist ik best dat dit 'tussen mijn oren' zit, ik heb me door dit en andere ondermijnende ideeën flink van de wijs laten brengen. Ik had het heel druk met proberen mijn werk uit het slop te halen. Maar bezieling was vaak ver te zoeken.Aan het begin van dit jaar klopte de Stem van Binnen stevig aan en die gaf me te kennen dat het tijd was om te stoppen.
Als de roep van binnenuit zo helder spreekt, dan moet ik daar naar luisteren, dat heb ik in de loop van de tijd wel geleerd. Wat moest er stoppen? Wat was hier de bedoeling? 
En zo ving de periode aan die ik ‘mijn Ground Zero’ heb genoemd.
Geen energie meer steken in al het werk om aan het werk te komen, daar begon het. Dat ging over in het (willen) loslaten van alle vormen die mijn werk in de loop van de tijd heeft aangenomen. Nou is dat nog wel te doen, maar ik ontleen ook eigenwaarde aan de rollen die ik daarin heb. En dat laatste was het lastigst (maar ook het meest interessant).
We zijn allemaal in meer of mindere mate vereenzelvigd met de rollen die we hebben aangenomen in ons leven, en bij mij zit dat toch vooral in mijn werk. Ik heb de afgelopen periode heel vaak tegen mezelf gezegd: 'je doet dit, maar je bent het niet'.
Er was aanvankelijk best weerstand, want van niets doen raak ik onderwerkt, wat voor mij minstens zo erg is als overwerkt. Angst fluisterde dat het wel de financiële reserves in ras tempo leeg ging trekken. Straks komt er niks nieuws, en sta je alweer aan het begin van...
Maar bovenal nieuwsgierigheid en verlangen: wat wil het leven van mij, nu op dit moment? Want het liefste van alles wil ik Mijzelf met hart en ziel volgen. Ook al druist dat in tegen de gangbare opvattingen, en het gezond verstand.
En ja, het leven resoneert op mijn roep en is gul met zijn antwoorden. Nieuwe richting en andere vormen beginnen zich aan te dienen. Aan mij is het nu om 'alles te dragen -en dan- te baren. Rijpen als de boom die zijn sappen niet haast en gerust de stormen van de lente te trotseren zonder de angst dat er daarna geen zomer zou komen. Die komt toch. Om met Rilke te spreken.

 

schrijven-leesbril-penEen van de dingen waar ik nu ruimte voor neem is schrijven.
Als eindwerkstuk voor de opleiding The Art of Spiritual Guidance schreef ik mijn persoonlijke mythe.
Het laatste hoofdstukje gaf me een kijkje in mijn Bedoeling. Het luidt als volgt:
'Of ze lang en gelukkig leefde daarna, dat vertelt het verhaal niet. Maar wel heb ik gehoord dat toen ze teruggekeerd was in haar dorp, haar ster zo helder straalde dat mensen uit het hele land naar haar toe kwamen.
Ze vertelt hen verhalen over haar leven en deelt haar wijsheid. Vol vertrouwen en nieuwe hoop keren de mensen terug naar huis.'


Ik moedig je van harte aan, lieve lezer(es) om ook regelmatig je oor naar binnen te richten en te luisteren. En vervolgens jouw eigen manier en tempo te volgen in wat je wordt ingegeven.

Lees meer over: Geen label

Reacties

No comments made yet. Be the first to submit a comment

Geef je reactie

Guest maandag, 28 september 2020
Hoofdmenu
home
coaching
reading & healing
reading
healing
leven met de Latifa
latifa inspiratiegroep
verlies en rouw
Stilstaan bij verlies
wie is Anna?
BLOG
Overig
contact
activiteiten kalender
tarieven
Archief Nieuwsbrief
social media

linkedin2   facebook