Home BLOG De kracht van Intuïtie

mijn Blog

Hier deel ik mijn gedachten, ideeën graag met jou

door anna
anna
anna has not set their biography yet
User is currently offline
on zaterdag, 14 september 2013
in zingeving

De kracht van Intuïtie

Alleen met onze intuïtie kunnen we het mysterie van de grotere kosmische wereld bevatten. Anodea Judith

Als kind leefde ik in een wereld die volkomen bezield was. De bomen en dieren spraken en ik had vele wonderbaarlijke vriendjes. Ik voelde mij door hen vaak meer gesteund en begrepen dan door de volwassenen in mijn leven.

Gevoelig was ik ook voor de dingen die speelden en onder de tafel bleven: spanning tussen mijn ouders terwijl ze deden alsof er niks aan de hand was, een vriendinnetje dat mijn sprookjesboek had meegenomen en dit ontkende, oma die operetteliedjes zong en lachtte, maar daaronder een verdriet bij zich droeg. Ik wist me er niet goed mee te verhouden.

Mijn vader legde uit dat ik een levendige fantasie had, en dat fantasie betekende dat je dacht dat iets er echt was, maar dat dit in werkelijkheid niet zo was.
En zo ontstond de scheiding tussen de zichtbare wereld van alledag en het mysterie waarin deze wereld is ingebed. Ik leerde gaandeweg het innerlijk weten te wantrouwen en de bezielde wereld uit mijn leven te bannen. Ik werd een kind van de rede.This-way1-450x321

‘De rede biedt ons vele mogelijkheden tegelijk. Intuïtie kiest daaruit feilloos de beste’ Arthur Japin.

In 1982 keerde de intuïtie terug in mijn leven toen ik Mary Denaro leerde kennen. Mary was met een aantal anderen vanuit Amerika in Nederland neergestreken en zij stonden aan de basis van de Intuïtieve Ontwikkeling in Nederland.  Een vriendin bracht me met haar centrum in contact en ik voelde door de weerstand heen (en geloof me die was best groot), dat ik daar moest zijn.

De ontmoeting met Mary gaf mijn leven een volkomen nieuwe richting. Ze wijdde mij in in de wereld van intuïtie en energie, van chakra's en de aura. Meer dan vijftien jaar was zij mijn gids en leraar.

Een van de eerste dingen die ik leerde was dat intuïtie een natuurlijk fenomeen is, waarover iedereen kan beschikken. Wat ik als kind zo vanzelfsprekend had ervaren en gezien, werd uit het land van de fantasie gehaald, en ontsloot zich opnieuw voor me.

Dat ging zeker niet zonder slag of stoot, want ik had geleerd mijn intuïtie zozeer te wantrouwen dat ik alles wat die ‘stem’ vanbinnen zei in eerste instantie vol scepsis tegemoet treedde of als zweverig afserveerde. Ook kwam er veel onverwerkte pijn op, en werden de negatieve patronen en starre denkbeelden waarop mijn leven deels gebouwd was bloot gelegd. Dat riep onzekerheid op en was bij tijd en wijle erg beangstigend. Het omgaan daarmee nam tijd, vroeg om liefde en om moed.
160px-Levenskracht 1
Maar wat een rijkdom heeft zij mij teruggegeven!
Het is een instrument geworden dat mij dagelijks helpt mijn weg te gaan in vertrouwen. Het leerde me te luisteren naar, en gehoor te geven aan die altijd aanwezige fluistering van binnenuit.

Intuïtie is de brug die ons verbindt met de essentie, het wezen in alles dat is. En dit is een doorgaand proces. Want altijd zal er een nieuwe waarheid achter de waarheid te vinden zijn en worden we rijker en rijker als mens.

Lees meer over: Geen label

Reacties

Irma Antoinette van Heiningen maandag, 23 juni 2014

Na allerlei vervelede gebeurtenissen in mijn leven heb ik ook steeds meer ervaren dat mijn intuïtie mij de juiste keuzes laat maken. Ik ben er erg gelukkig van geworden dat ik nu durf te doen wat mijn intuïtie mij aangeeft.En ik besef nu ook dat ik niet zonder mijn fantasie wil, ik kan zijn hoe ik ben.

Geef je reactie

Guest maandag, 28 september 2020
Hoofdmenu
home
coaching
reading & healing
reading
healing
leven met de Latifa
latifa inspiratiegroep
verlies en rouw
Stilstaan bij verlies
wie is Anna?
BLOG
Overig
contact
activiteiten kalender
tarieven
Archief Nieuwsbrief
social media

linkedin2   facebook