Home leven met de Latifa
Als je werkelijk iets wilt spant het hele universum samen om ervoor te zorgen dat je je droom verwezenlijkt.Paulo Coelho
activiteiten
12 Heilige Nachten

in contact met innerlijke wijsheid
 

Leven of geleefd worden?

12 archetypenIn onze, vaak hectische manier van leven, is het een hele klus om niet meegesleept te worden in de waan van alledag. We vallen van de ene activiteit in de volgende en verliezen daarin regelmatig het contact met onze innerlijke wijsheid. 
De 12 Heilige Nachten geven ons een waardevolle leidraad om onze eigen richting te blijven gaan, waardoor niet de gebeurtenissen ons leven bepalen, maar de beweging die van binnenuit ontstaat. Ze bieden een context die ons helpt focus te blijven houden.

12 Heilige Nachten
De periode tussen 21 december en 6 januari is een bijzondere tijd. 
21 December komt de zon op zijn laagste punt, en beleven we de kortste dag en de langste nacht van het jaar.
De natuur heeft haar energie nu helemaal in zichzelf teruggetrokken. 
Drie dagen lang blijft de zon (schijnbaar) op dit laagste punt staan, daarna – op 24 december begint hij weer te klimmen en gaan de dagen lengen.

In deze tijd is de sluier tussen onze stoffelijke wereld en de kosmos het dunst. Dat geeft de periode iets magisch. We zijn meer verbonden met de kosmos, de Bron van het bestaan, dan in de rest van het jaar. 
De 12 Heilige Nachten vangen aan, en ieder van de Nachten brengt haar eigen boodschap of kwaliteit met zich mee als voorbode op het jaar dat komen gaat.

De jaargroep
Ik nodig je van harte uit deel te nemen aan de jaargroep van de 12 Heilige Nachten. Tijdens dit jaar maken we gebruik van de wijsheid en energie die we hebben ontvangen tijdens de 12 Nachten.
De groep vormt een platform waarin we onszelf en de ander ontmoeten, elkaar een heldere en liefdevolle spiegel voorhouden, en al lerend onze richting scherp houden.

Wanneer: Er is op dit moment geen groep gepland.

 

 

 
Latifa inspiratiegroep

 

latifa

De Latifa is een oude meditatieve oefening. Het bestaat, net als het chakrasysteem uit energetische punten in het lichaam die je kunt openen.

In de oefening beweeg je door zeven zijnskwaliteiten (innerlijke dimensies) die je onder de eindeloze stroom van gebeurtenissen en ervaringen in je leven kunt leggen.
Deze zeven kwaliteiten zijn: aanvaarden, verlangen, hoop, vertrouwen, overgave / loslaten, liefde en in vrijheid willen
Tezamen vormen ze een weg die je leert kijken en leven met de ogen van je hart.

In de Latifa kun je contact maken met wat jou ten diepste beweegt. Het helpt je te herinneren aan wat er echt toe doet. 

Tijdens zeven bijeenkomsten zullen we met elkaar de weg van de Latifa gaan. We starten elke keer met de meditatie gevolgd door een korte inleiding, waarna we naar ons leven kijken door de ogen van de kwaliteit die centraal staat tijdens die ochtend.
Zo open je de weg om bewust betekenis te geven aan wat er in jezelf en in je leven speelt, en hieraan op jouw manier uitdrukking aan te geven. 

klik hier voor een uitgebreid artikel en een interview met Michaël Derkse over de Latifa (Happinez 07-14). 

2020

In deze tijden waarin we op afstand leven van elkaar kunnen we de afstand overbruggen via Zoom.

in september start een wekelijkse Latifagroep op de donderdagavond, met iets kortere bijeenkomsten dan de groepen op locatie.
wanneer: 24 september, 8 en 22 oktober, 5 en 19 november, 3 en 17 december
locatie: waar je maar wilt (als er maar wifi is), via Zoom
tijden: 19.30 uur - 21.30 uur
jouw bijdrage: € 200,-
aanmelden: Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien.

 

Ervaringen van deelnemers

 

Het was voor mij een bijzondere cyclus die naadloos aansloot op mijn persoonlijke proces. Jouw begeleiding heb ik als zeer prettig ervaren Anna. Je bent een extreem goed luisteraar en wist telkens de meditatie en oefeningen te doorspekken met een persoonlijke touch. Dat bracht iets extra's.
De Latifa is een mooi instrument en neem ik mee in mijn leven. 
 
Marion van Dijk

Het zijn eenvoudige woorden die aanspreken in de Latifa-aankondiging.
Een verborgen uitnodiging, die je leert kennen als je deelneemt aan de inspirerende ochtenden met Anna en je groepsgenoten.
Een verrijkend en verrassend proces van hernieuwde zelf-ontdekking.
Voor mij persoonlijk: het ontdekken van mijn gefrustreerde verlangens, die bleken opgesloten onder een deken van moedeloosheid.
Als 70-jarige ben ik mij bewust geworden van die sabotage van mijn eigen levensvreugde. Nu is mijn weduwe-bult bezig zich op te lossen, ik ben meer en meer met mijzelf verbonden. Ik geniet steeds vrijer van wie ik ben. Ik leef (weer).

Cilia M.J. Jansen

De verschillende kwaliteiten van de Latifa helpen mij stil te staan bij wat er in mij leeft. Diep van binnen weet ik altijd wat goed voor me is en wat ik wil. De maalstroom van het dagelijks leven overstemt dat innerlijk weten. De Latifa ochtenden met Anna laten mij stil staan, voelen en bewust zijn. Anna's uitleg over de verschillende kwaliteiten, de interactie met de groep en ook de ervaringen van anderen hebben me geïnspireerd. Net even dat zetje gegeven om mijn innerlijk weten serieus te nemen.

Karin Bakker

De aandacht te richten op de bijzondere thema's van de latifa en naar binnen te gaan om te onderzoeken hoe deze thema's aanhaken aan mijn eigen levensverhaal, brengen mij in  een diepere laag, waar ik in contact kom met mijn wezenlijke 'zelf'. De bijeenkomsten zijn maandelijks, maar tussentijds merk ik dat ik ook in het dagelijks leven vaker en makkelijker vanuit deze diepere laag naar gebeurtenissen kijk en voel welke volgende stap ik van binnenuit wil maken. De begeleiding van Anna maakt dat ik met meer zachtheid ga kijken naar mijn levensverhaal. Ze leidt deze ochtenden op een bijzondere manier: met muziek, mooie teksten, meditatie en oefeningen komen de latifa-thema's tot leven in jezelf. Daarbij zijn voor mij vooral Anna's eigen inbreng, haar fijnzinnige afstemming en haar respectvolle werkwijze, een hele fijne en ondersteunende energie op mijn weg.

Marjet G.

De latifa bijeenkomsten zijn mooie momenten voor mij om naar uit te kijken, te beleven en mee te maken.
Door de meditaties, de begeleiding en de uiteenzettingen van Anna heb ik gaande weg meer inzicht gekregen in voor mij belangrijke aspecten als aanvaarden, verlangen, hoop, vertrouwen, overgave en inspiratie.
Ik probeer alles te laten inwerken en te beklijven in mijn dagelijkse leven. Dat valt niet mee, het is geen lichtknop die je even omdraait, het vergt tijd en inzet.
Maar het zijn mooie doelen aan de horizon en zij zijn haalbaar en ik wil ze halen !

Rob B.


 


 

 

 
Reis door de chakra's

Wij zijn geen mensen op zoek naar spiritualiteit,
maar spirituele wezens op weg naar volledig menszijn
.

lees meer ...

 
Droomcirkels

Dromen bevatten een schat aan kennis over onszelf, onze diepste drijfveren, wijsheid, creativiteit, valkuilen en kwetsbaarheden. Ook ontmoeten we in onze droomwereld gidsen, (bescherm)engelen, helpers, voorouders of zij die zijn overleden.

lees meer ...

 
opleiding tot coach voor readers

Regelmatig komt er vanuit een reading de vraag van de cliënt: 'hoe kan ik de informatie uit de reading nu meer handen en voeten geven?'.
Vanuit de behoefte van readers om mensen op een vakkundige manier verder te kunnen begeleiden zijn twee opleidingen ontstaan waaraan ik mij als docent verbonden heb.
De Opleiding Intuïtief Coachen (OIC) bij Resonance in Amsterdam en Kracht en Zijn bij Omzin in Borne. Beide opleidingen staan open voor readers die zijn afgestudeerd aan een readingopleiding in Nederland.

De Opleiding Intuïtief Coachen start zaterdag 23 mei. De inschrijving is inmiddels gesloten.
Voor informatie over deze opleiding kun je naar de website Resonance

Kracht & Zijn, is een opleiding voor readers tot begeleider in persoonlijke groei en wezenlijke verandering.

In oktober 2020 start OmZin met een opleiding voor readers die hun werk willen verbreden of verdiepen.
'We bieden je een originele en diepgaande opleiding aan waarmee je je rol als begeleider en coach krachtig kunt ontwikkelen. Zo krijg je een arsenaal aan mogelijkheden om de inhoud van een reading zo te begeleiden dat de readee stappen zet in groei en wezenlijke verandering, het eigen pad loopt. Door deze opleiding ontwikkel je de vaardigheden in relatie tot je eigen wezenlijkheid, waardoor ook je readingniveau in beweging komt.'

De opleiding Kracht & Zijn begint in oktober 2020. 

Donderdagavond 18 juni van 19.30 uur - 21.00 uur vindt er een informatieve bijeenkomst plaats waarin je met ons en de opleiding kunt kennismaken. We zullen deze bijeenkomst doen via Zoom.
Je kunt je aanmelden via de website van Omzin

 
van Binnenuit Bewogen

nautilus 3

 

Wanneer:

Er is nog geen nieuwe groep gepland

 

Men moet de dingen
hun eigen stille, onverstoorbare
werking toestaan
die diep van binnen komt
die zich tot niets gedwongen voelt
of versneld kan worden.'
 

R.M. Rilke 

Van Binnenuit Bewogen is een verdiepende en inspirerende cursus die zeven maanden duurt. 

Je kunt het zien als een innerlijke weg naar wijsheid. De reis begint bij inspiratie, die wordt vertaald in een persoonlijk leermotief. Dit leermotief vormt de rode draad waaromheen jouw proces zich ontvouwt. Gaandeweg zet je koers naar realisatie: de eigen wijze waarop jij je leerthema handen en voeten kunt geven.

De Latifa
De bijeenkomsten zijn opgebouwd rond de thema's van de Latifa. Dit is een oude meditatieve oefening die een weg van bewustzijn en zingeving aangeeft. De aspecten zijn: aanvaarden, verlangen, hoop, vertrouwen, overgave / loslaten, liefde, vrije wil.
De weg van deze meditatie leidt tot groei van jou als mens en tot meer bezieling in je leven.

De bijeenkomsten
Je wordt steeds uitgenodigd om met een liefdevolle houding aanwezig te zijn bij het (her)ontdekken wat er werkelijk toe doet voor jou. Welk unieke talent, en welke kwaliteiten heb je ter beschikking om je leven vorm te geven? Tegelijkertijd kijk je met milde blik naar de valkuilen die je tegen komt.Ook het oefenen in (en handelen vanuit) aanwezigheid en versterken van zelfbewustzijn maken deel uit van het traject.

De groep is klein, maximaal acht deelnemers. Met elkaar gaan we het onderzoek aan, ontdekken we, oefenen we, spelen we, struikelen we, delen we, geven we, ontvangen we, groeien we. We zijn (elkaars) leerling en wijze tegelijkertijd.
Tussen de bijeenkomsten door krijg je verwerkings- en oefenopdrachten mee om de inzichten die je krijgt daadwerkelijk vorm te geven.

Tot Slot
Aan het einde van de cursus heb je een stevige aanzet gekregen om je leven vorm te geven vanuit een innerlijke beweging. Dit helpt je geen speelbal te zijn van de omstandigheden. Door een dieper inzicht in je valkuilen ben je in staat de ondermijnende werking ervan te ondergraven. Je bent je meer bewust geworden van je talent en kwaliteiten, en hebt geleerd hoe je deze in kunt zetten.

Deelnemers volgden van Binnenuit Bewogen omdat:

ze verlangden naar meer bezieling in hun leven
ze een nieuwe weg in wilden slaan
ze onzeker waren over zichzelf en hun kwaliteiten
ze steeds tegen hetzelfde patroon aanliepen
ze een scheiding of verlies achter de rug hadden en niet goed wisten hoe nu verder
ze het moeilijk vonden hun dromen te realiseren

Als je twijfels hebt of de training geschikt is voor jou, neem dan gerust contact met mij op.

Het is ook mogelijk dit traject op individuele basis te volgen. 

zie Individuele Leerweg 


 

 

 


Hoofdmenu
home
coaching
reading & healing
reading
healing
leven met de Latifa
latifa inspiratiegroep
verlies en rouw
Stilstaan bij verlies
wie is Anna?
BLOG
Overig
contact
activiteiten kalender
tarieven
Archief Nieuwsbrief
social media

linkedin2   facebook