Home verlies en rouw
Stilstaan bij VERLIES bewegen naar nieuw perspectief

 

herfst

zaterdag 4 november in Borne
zaterdag 11 november in Amsterdam

Deze dag is bedoeld voor ieder die een verlies heeft meegemaakt en daar aandacht aan wil geven.
Elk mens krijgt in zijn – haar leven te maken met ervaringen van verlies. Het kan gaan om verlies van een geliefd iemand aan de dood, verlies van een relatie of vriendschap, een groep, werk, een woonplek, een levensfase, gezondheid, een huisdier…....
Een verlies kan een grote impact op je hebben, zowel psychisch als fysiek, en vaak komen er belangrijke levensvragen op. 

Verlieservaringen zijn momenten van overgang waarin je oog in oog staat met de vergankelijkheid. Het leven is niet meer zoals het was, je ‘normale’ doen is verstoord en je laat noodgedwongen iets achter. Je merkt dat je het leven niet altijd in eigen hand kunt houden. 
Vergankelijkheid vraagt om mee te bewegen in de veranderingen. Soms vraagt dat om actie, soms juist om stil te staan. Waar sta jij nu? Waar beweeg je naartoe?

De dag biedt een afwisseling van reflectie, delen en rituele momenten. In een liefdevolle en veilige setting word je uitgenodigd om stil te staan bij de ervaring die het verlies oproep en van daaruit ook letterlijk weer in beweging te komen. Dit kunnen  ervaringen zijn van bijvoorbeeld verdriet, boosheid of verwarring, maar ook van innerlijke kracht, verbondenheid en hernieuwd perspectief. 

De kracht van de dag ligt in de aandacht voor jezelf, en in het samen zijn met anderen die door eenzelfde ervaring gaan.

Praktisch:
Datum en tijd: 11 november van 11.00u - 16.30u
je bent welkom vanaf 10.45u
Locatie: Asterweg 20-G in Amsterdam
Begeleiding: Anna Drenth en Hanneke Oey
Kosten: € 80,-
Voor de gezamenlijke lunch vragen we aan iedere deelnemer iets mee te nemen waarvan gedeeld kan worden.
Aanmelden: Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien.  

Voor meer informatie en aanmelden in Borne klik hier

Stilstaan bij een verlies kan gebeuren als er innerlijk de mogelijkheid is om enige afstand te nemen. De dag is om deze reden niet zo geschikt voor een verlies dat heel vers is en waar de gevoelens en emoties nog rauw zijn.
Als je twijfelt of deze dag op dit moment passend is voor je, neem dan contact met ons op.

Anna Drenth en Hanneke Oey werken ruim 10 jaar samen in het ontwikkelen en begeleiden van (rituele) activiteiten bij belangrijke levensmomenten. Tevens zijn zij ervaren trainers in groepen rond zingeving en persoonlijke groei.

Hanneke: "Er zijn weinig aspecten van het leven die ons dichterbij onze menselijkheid brengen dan een gevoelig verlies. Stilstaan bij dat verlies kan je rijper, wijzer en vriendelijker maken. Dat weet ik uit eigen ervaring en door het begeleiden van mensen die door dit proces gaan. Die oogst mogen kennen, wens ik iedereen toe."

Anna: "verlies en rouw zijn thema's die al van jongs af aan mijn leven kleuren. Gaandeweg hebben deze ervaringen me geholpen het leven in al zijn aspecten te aanvaarden. Het vinden van een eigen respons op de pijnlijkheid van een verlies heeft de diepgang en waarde van mijn leven enorm verrijkt. Dit is wat ik met liefde doorgeef in mijn werk." 
Hoofdmenu
Overig
contact
activiteiten kalender
tarieven
inschrijfformulier
Archief Nieuwsbrief
Oefenstof
inloggen
social media

linkedin2   facebook